VIDEO Un turist care şi-a scrijelit numele pe Colosseum riscă până la 5 ani de închisoare

Ministrul italian al culturii a solicitat ca un bărbat să fie identificat şi sancţionat după ce a fost filmat în timp ce ar fi gravat numele său şi al logodnicei sale pe Colosseum din Roma.

398 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un turist care şi-a scrijelit numele pe Colosseum riscă până la 5 ani de închisoare

Sursa foto: Twitter

Gennaro Sangiuliano, ministrul culturii, a scris luni pe Twitter: "Consider că este foarte grav, nedemn şi un semn de mare incivilitate faptul că un turist desfigurează unul dintre cele mai faimoase locuri din lume, un (sit) de patrimoniu istoric precum Colosseumul, pentru a grava numele logodnicei sale."
 
"Sper că cel care a comis acest act va fi identificat şi sancţionat în conformitate cu legile noastre", a continuat el.
 
Postarea ministrului a inclus o imagine neclară a tânărului turist, precum şi un videoclip care părea să-l arate pe acesta folosind chei pentru a scrijeli litere pe unul dintre pereţii amfiteatrului vechi de aproape 2.000 de ani, relatează CNN.
 
Inscripţia realizată arăta "Ivan+Haley 23", potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA.
 
Presupusul incident a avut loc vineri, iar poliţia a fost alertată de videoclipurile apărute pe reţelele de socializare, potrivit ANSA.
 
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă de cel puţin 15.000 de euro sau până la cinci ani de închisoare, a precizat agenţia de presă.
 
Un incident similar a avut loc în 2020, când un turist irlandez a fost acuzat că a vandalizat Colosseumul, după ce personalul de securitate l-a observat că şi-ar fi gravat iniţialele pe structura antică şi l-a raportat la poliţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici