Un vapor care transporta ajutoare pentru Fâşia Gaza, încercuit de nave israeliene

Un vapor cu 21 militanţi propalestinieni la bord a fost încercuit marţi, pe mare, de cinci nave ale Marinei israeliene pentru a-l împiedica să ajungă în Fâşia Gaza, a anunţat mişcarea "Free Gaza" care a organizat această expediţie.

176 afișări
Imaginea articolului Un vapor care transporta ajutoare pentru Fâşia Gaza, încercuit de nave israeliene

Un vapor care transporta ajutoare pentru Fâşia Gaza, încercuit de nave israeliene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Navele israeliene de război au înconjurat vasul şi au ameninţat că vor deschide focul în cazul în care nu se va întoarce. Deoarece activiştii au refuzat să se lase intimidaţi, forţele de ocupaţie israeliene au început să le bruieze instrumentele de navigaţie", potrivit organizaţiei.

Nava, care transporta materiale medicale, jucării şi ajutoare umanitare, a plecat luni din Cipru pentru a denunţa blocada israeliană impusă asupra Fâşiei Gaza odată cu preluarea controlului acesteia, în iulie 2007, de către gruparea islamistă Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici