Un vehicul al poliţiei a intrat în participanţii la un violent protest antiamerican la Manila

Mai multe persoane au fost rănite după ce un vehicul al poliţiei filipineze a intrat în participanţii la un protest violent organizat în faţa Ambasadei Statelor Unite de la Manila, relatează The Associated Press.

373 afișări
Imaginea articolului Un vehicul al poliţiei a intrat în participanţii la un violent protest antiamerican la Manila

Un vehicul al poliţiei a intrat în participanţii la un violent protest antiamerican la Manila

Cel puţin trei studenti au fost transportaţi în urma incidentului, a declarat liderul protestatarilor, Ranato Reyes.

Imaginile transmise de la faţa locului arată vehiculul poliţiei intrând în mulţime după ce protestatarii au început să lovească în vehicul cu bastoanele luate de la forţele de ordine.

Poiliţia a arestat 23 de protestatari, după ce aceştia au spart cordonul poliţiei şi au aruncat cu vopsea roşie spre forţele de ordine şi în direcţia ambasadei.

"Nu există absolut nicio justificare pentru asta," a declarat Reyes cu referire la modul în care poliţia a dispersat manifestaţia la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

"Deşi preşedintele a jurat că va avea o politică externă independentă, poliţia filipineză continuă să acţioneze ca şi cum ar fi câinii Statelor Unite," a completat Reyes.

Participanţii la protest au cerut retragerea trupelor americane din ţară şi au facut un apel la preşedintele Rodrigo Duterte să ducă o politică externă independentă faţă de SUA, aliatul tradiţional al Manilei.

În contextul deteriorării relaţiilor cu Washingtonul, Duterte încearcă să dezvolte legături mai stânse cu Beijing şi Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici