Un vulcan din Indonezia a erupt. Mai multe localităţi au fost evacuate

  • Mai multe localităţi de pe o insulă indoneziană au fost evacuate din cauza unui vulcan care a început să erupă.
  • Erupţia a început în noaptea de sâmbătă spre duminică.
  • Indonezia se află pe „Inelul de foc” al Pacificului şi are 127 de vulcani activi.
Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Un vulcan din Indonezia a erupt. Mai multe localităţi au fost evacuate

Un vulcan din Indonezia a erupt. Mai multe localităţi au fost evacuate

Vulcanul Ibu de pe îndepărtata insulă indoneziană Halmahera a erupt spectaculos, aruncând în aer un nor de cenuşă gri. Locuitorii din şapte sate de pe o rază de şapte kilometri au fost evacuaţi, au declarat autorităţile duminică, potrivit Reuters.

O echipă comună formată din poliţişti, militari şi pompieri a fost trimisă în zonă pentru a-i muta pe localnici. Aceştia au fost cazaţi în corturi pe parcursul nopţii.

Indonezia s-a confruntat cu mai multe erupţii vulcanice în ultimele săptămâni. De altfel, activitatea vulcanică nu reprezintă o surpriză, ţara insulară find aşezată pe o zonă foarte activă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici