Unele avioane pierdute de Rusia în conflictul cu Georgia au fost doborâte de artileria rusă

Jumătate dintre avioanele pierdute de Rusia în conflictul de anul trecut cu Georgia au fost doborâte de artileria rusă, dezvăluie publicaţia Moscow Defence Brief, citată de BBC News online.

171 afișări
Imaginea articolului Unele avioane pierdute de Rusia în conflictul cu Georgia au fost doborâte de artileria rusă

Unele avioane pierdute de Rusia în conflictul cu Georgia au fost doborâte de artileria rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Moscow Defence Brief, în conflictul cu Georgia, Rusia a pierdut şase avioane militare, cu două mai multe decât s-a anunţat oficial. Articolul din publicaţia rusă este foarte critic la adresa modului în care armata rusă a acţionat în cursul conflictului din Osetia de Sud.

Un oficial militar rus a declarat că informaţiile conţinute în articol sunt incorecte. Anatoli Nogoviţin, adjunctul şefului Statului Major al armatei ruse, a precizat că Rusia a furnizat deja informaţii complete despre pierderile suferite în cursul conflictului cu Georgia din vara anului 2008.

"Referitor la speculaţiile că avioanele militare ruse ar fi fost doborâte de artileria rusă, nu este nimic adevărat", subliniază Nogoviţin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici