UNESCO: Cea mai mortală săptămână pentru jurnalişti din orice conflict recent

Unesco a avertizat că atacul Hamas asupra Israelului a dus la lupte intense care au dus la „cea mai mortală săptămână pentru jurnalişti din orice conflict recent”.

357 afișări
Imaginea articolului UNESCO: Cea mai mortală săptămână pentru jurnalişti din orice conflict recent

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Nouă jurnalişti au fost confirmaţi ca fiind ucişi la datorie din 7 octombrie şi „numărul morţilor ar putea creşte şi mai mult”, a avertizat agenţia, citată de The Guardian.

Decesele au avut loc în timpul atacului Hamas şi a răspunsului militar israelian în Gaza, dar şi la frontiera israeliano-libaneză.

„Acesta este un bilanţ dramatic. Niciodată, într-un conflict recent, profesia nu a trebuit să plătească un preţ atât de mare într-un interval de timp atât de scurt”, a spus Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO.

Acesta a făcut un apel la actorii regionali şi internaţionali să ia măsuri imediate pentru a se asigura că dreptul internaţional este respectat.

„Jurnaliştii nu ar trebui să fie niciodată, în nicio circumstanţă, ţinta unor atacuri. Şi este responsabilitatea tuturor actorilor să se asigure că aceştia pot continua să îşi exercite profesia în siguranţă şi în mod independent”, a agăugat oficialul UNESCO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici