Ungaria a închis parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă

Spaţiul aerian în Ungaria a fost închis parţial în noaptea de luni spre marţi, după o redeschidere totală a sa luni, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), a anunţat autoritatea naţională de control aerian Hungarocontrol, la Budapesta.

27 afișări
Imaginea articolului Ungaria a închis parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă

Ungaria a închis parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La ora 02.00 dimineaţa (03.00, ora României), am impus o închidere parţială a spaţiului aerian al Ungariei, urmând linia Szentgotthard (vest) şi Balassagyarmat (nord) şi interzicând zborurile sub 6.000 de metri altitudine", a anunţat Hungarocontrol, pe site-ul său.

"Această interdicţie va fi valabilă cu siguranţă până la ora locală 09.30 (10.30, ora României), după care ea poate fi extinsă şi în restul ţării", declarase purtătorul de cuvânt al Hungarocontrol, Imre Feher.

La aeroportul din Budapesta, "doar două zboruri, către Milano şi Munchen, au putut decola, pentru că majoritatea aeroporturilor de destinaţie nu pot primi avioanele", a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului din Budapesta, Karoly Szilagyi. "Majoritatea zborurilor de marţi vor fi anulate", a adăugat el.

Ungaria şi-a suspendat traficul aerian şi a închis aeroporturile vineri seară, până luni la ora 10.00 GMT (13.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici