Ungaria devine producător Remdesivir, medicamentul principal în tratarea COVID-19

  • Ministrul Inovaţiei şi al Tehnologiei a anunţat, vineri, că Ungaria va începe dezvoltarea propriei linii de Remdesivir, alături de compania farmaceutică Richter.
  • Până la finalul lunii octombrie, medicamentul va fi disponibil în suficiente doze cât să trateze peste 800 de pacienţi.
  • Guvernul Ungariei a contribuit cu ajutoare în valoare de 1.1 milioane de euro.
2284 afișări
Imaginea articolului Ungaria devine producător Remdesivir, medicamentul principal în tratarea COVID-19

Ungaria devine producător Remdesivir, medicamentul principal în tratarea COVID-19

Ministrul Inovaţiei şi al Tehnologiei a anunţat, vineri, că Ungaria va începe dezvoltarea propriei linii de Remdesivir, alături de compania farmaceutică Richter, după ce au testat deja produsul pe 250 de pacienţi.

Până la finalul lunii octombrie, medicamentul va fi disponibil în suficiente doze cât să trateze peste 800 de pacienţi, a anunţat Secretarul de Stat, József Bódis. Guvernul Ungariei a contribuit cu ajutoare în valoare de 1.1 milioane de euro.

József Bódis a adăugat că medicamentul antiviral Favipiravir este următorul pe lista medicamentelor cu dezvoltare proprie.

Guvernul Ungariei a susţinut încă de la începutul pandemiei, din luna martie, o serie de proiecte care au ca scop dezvoltarea mai multor medicamente şi instrumente de combatere a coronavirusului. Pentru astfel de proiecte, Guvernul e pregătit să investească peste 3 miliarde de forint.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici