Ungaria interzice importurile de miere şi de anumite produse din carne din Ucraina

  • Ungaria a interzis importurile de miere şi de anumite produse din carne din Ucraina până la 30 iunie.
  • Anterior, autorităţile din Ungaria au interzis şi importurile de cereale, potrivit Sky News.
281 afișări
Imaginea articolului Ungaria interzice importurile de miere şi de anumite produse din carne din Ucraina

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va lua „măsuri preventive" de urgenţă pentru grâu, porumb, seminţe de floarea-soarelui şi rapiţă, după ce unele ţări din Europa Centrală au decis să interzică importurile de produse alimentare din Ucraina pentru a-şi proteja propriile sectoare agricole.

Cu toate acestea, Ungaria şi Polonia au declarat că ar trebui incluse şi alte produse.

Interdicţia ungară privind importurile de cereale şi produse agricole importante „include un total de 25 de produse, dintre care cele mai importante sunt cerealele, seminţele de rapiţă şi de floarea-soarelui, făina, uleiul, mierea şi anumite produse din carne", a declarat şeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, potrivit Sky News.

Anunţul guvernului a fost făcut după ce ministrul ungar al agriculturii, Istvan Nagy, a cerut extinderea oricărei interdicţii de import la nivelul UE pentru a include „ouăle, mierea şi carnea de pasăre", într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Nagy a declarat agenţiei de presă de stat MTI că Ungaria va continua să permită tranzitul de cereale ucrainene, asigurând plecarea acestor transporturi "într-un mod controlat".

„A meritat ca Ungaria să ia măsuri ferme şi să protejeze interesele fermierilor maghiari", a spus el, referindu-se la interdicţie, adăugând că măsurile au forţat Bruxelles-ul să acţioneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici