Ungaria se oferă să deporteze extracomunitari din Europa occidentală în Turcia şi Grecia

Guvernul Ungariei a propus ţărilor occidentale asistenţă pentru retrimiterea în Turcia şi în Grecia a imigranţilor extracomunitari ale căror cereri de azil vor fi respinse, compania feroviară ungară urmând să pună la dispoziţie trenuri speciale în acest scop.

538 afișări
Imaginea articolului Ungaria se oferă să deporteze extracomunitari din Europa occidentală în Turcia şi Grecia

Ungaria se oferă să deporteze extracomunitari din Europa occidentală în Turcia şi Grecia

"În caz de nevoie, suntem pregătiţi să permitem tranzitul pe teritoriul ungar al trenurilor cu imigranţi clandestini spre Grecia şi Turcia", a declarat ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.

"Chiar am putea pune la dispoziţie trenuri ale companiei MAV în acest scop", a adăugat el.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut joi, potrivit MTI, măsuri suplimentare pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Guvernul de dreapta de la Budapesta s-a remarcat prin măsuri extreme pentru blocarea afluxului de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici