UNICEF: Peste un milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan

Peste un milion de vaccinuri antipoliomielită destinate copiilor au fost distruse în urma jafurilor din Sudan în timpul intensificării violenţelor din aprilie, a declarat vineri pentru Reuters agenţia ONU pentru copii UNICEF.

316 afișări
Imaginea articolului UNICEF: Peste un milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan

UNICEF: Peste un milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan

„O serie de instalaţii din lanţul frigorific au fost jefuite, deteriorate şi distruse, inclusiv peste un milion de vaccinuri antipoliomielită în Darfurul de Sud”, a declarat pentru Reuters, într-un e-mail, Hazel De Wet, director adjunct al Biroului pentru programe de urgenţă al UNICEF.

Agenţia se afla în mijlocul unei serii de campanii de vaccinare împotriva poliomielitei în Sudan, în urma unui focar de epidemie la sfârşitul anului 2022.

Poliomielita, o boală care afectează în principal copiii sub 5 ani, poate duce la paralizie şi deces. Africa a fost declarată liberă de poliomielita sălbatică în 2020, dar Malawi, Mozambic şi Sudan au raportat cazuri importate începând de anul trecut.

O bază de date a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că au avut loc 28 de atacuri asupra unităţilor sanitare din Sudan de la izbucnirea conflictului luna trecută, care a opus armata sudaneză şi forţele paramilitare de sprijin rapid.

Numeroase agenţii umanitare au raportat jafuri în timpul crizei din Sudan, inclusiv Programul Alimentar Mondial, care a declarat că a pierdut bunuri în valoare de 13-14 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici