Uniunea Europeană anunţă asistenţă financiară suplimentară pentru Republica Moldova

Consiliul Uniunii Europene a decis, marţi, suplimentarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova până la nivelul de 295 de milioane de euro, anunţă Preşedinţia suedeză a instituţiei, conform agenţiei Reuters.

161 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană anunţă asistenţă financiară suplimentară pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană anunţă asistenţă financiară suplimentară pentru Republica Moldova

Decizia a fost anunţată cu câteva zile înainte de reuniunea din Republica Moldova a Comunităţii Politice Europene, în contextul eforturilor Uniunii Europene de contracarare a sentimentelor pro-ruse din unele zone ale Republicii Moldova.

"Republica Moldova poate continua să conteze pe Uniunea Europeană. Vom continua să susţinem Republica Moldova, inclusiv la nivel financiar. Date fiind circumstanţele, este necesar să dublăm fondurile pe care le punem la dispoziţie pentru Republica Moldova", a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de Finanţe din Suedia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Republica Moldova a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi acuză constant Moscova de tentative de înlăturare a Administraţiei pro-europene de la Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
r.moldova,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici