Uniunea Europeană cere Chinei să insiste ca Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina

Uniunea Europeană a cerut, joi, Chinei să insiste ca Rusia să îşi retragă imediat trupele de pe teritoriul Ucrainei, în contextul eforturilor diplomatice ale Beijingului pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă.

911 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană cere Chinei să insiste ca Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina

Emisarul chinez Li Hui s-a aflat joi la Bruxellles, unde s-a întâlnit cu Enrique Mora, secretar general pentru Afaceri Politice în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS). Vineri, emisarul chinez se va deplasa la Moscova.

"Discuţiile s-au referit la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi la modalităţile de promovare a unei păci corecte şi durabile. Ucraina îşi exercită dreptul legitim la apărare, iar Uniunea Europeană este determinată să susţină Ucraina pe termen lung", anunţă Serviciul European de Acţiune Externă, potrivit cotidianului Le Monde.

"Uniunea Europeană se aşteaptă ca naţiunea chineză, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, să depună eforturi pentru retragerea imediată şi fără condiţii a tuturor forţelor şi echipamentelor militare ruse de pe întregul teritoriu al Ucrainei. Cele două părţi au stabilit să menţină contactele şi să lucreze în favoarea unei păci durabile în Ucraina", a subliniat Serviciul European de Acţiune Externă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici