Universitatea Oxford testează vaccinul COVID-19 în rândul copiilor

Universitatea din Oxford a lansat un studiu pentru a evalua răspunsul imun al vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca Plc la copii, anunţă Reuters.

1179 afișări
Imaginea articolului Universitatea Oxford testează vaccinul COVID-19 în rândul copiilor

Noul studiu va determina dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail de la universitate.

Aproximativ 300 de voluntari vor fi înscrişi şi primele vaccinări sunt aşteptate luna aceasta, a spus Oxford.

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: Ştim că, după orice vaccin, oamenii pot să nu se simtă bine în primele zile, aşa că trebuie să stabilim acel profil la copii, astfel încât, dacă va fi aprobat pentru o grupă de vârstă mai mare, părinţii şi tinerii să ştie la ce efecte secundare să se aştepte.

Deşi au fost rare cazurile grave de Covid-19 la copii, iar cele mai multe cazuri au fost asimptomatice, studiile de până acum nu au ajuns la o concluzie clară, nu ştim dacă sunt mai contagioşi sau mai puţin contagioşi decât adulţii.

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: Este foarte posibil să fie luată în considerare utilizarea pe scară largă pentru a încerca oprirea răspândirii virusului. Deci încercăm doar să obţinem date care să susţină eventualele politici în această direcţie.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca cu două doze a fost considerat un „vaccin popular”, deoarece este mai ieftin şi mai uşor de distribuit decât alte produse similare.

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an şi îşi propune să producă peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici