Unul dintre copiii lui El Chapo a fost extrădat în SUA

Un fiu al celebrului lord al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán a fost extrădat în SUA pentru acuzaţii de trafic de droguri, a anunţat procurorul general al SUA, citat de BBC.

1250 afișări
Imaginea articolului Unul dintre copiii lui El Chapo a fost extrădat în SUA

Unul dintre copiii lui El Chapo a fost extrădat în SUA

Ovidio Guzmán este suspectat că a condus, împreună cu fratele său, puternicul cartel de droguri Sinaloa, fondat de tatăl său. El este acuzat, de asemenea, că a ordonat uciderea unei cântăreţe care refuzase să cânte la nunta sa.

Ovidio a fost arestat în ianuarie în statul Sinaloa din nordul Mexicului şi de atunci se află în arest.

„Această acţiune este cel mai recent pas în efortul Departamentului de Justiţie de a ataca fiecare aspect al operaţiunilor cartelului”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-o declaraţie referitoare la extrădare. El a mulţumit, de asemenea, guvernului mexican pentru ajutorul acordat în vederea aducerii lui Ovidio în SUA.

Anunţul vine la câteva zile după ce soţia tatălui lui Ovidio, Emma Coronel, în vârstă de 33 de ani, a fost eliberată din închisoare în SUA după ce a fost condamnată în noiembrie 2021 pentru trafic de droguri.

Soţul ei ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă într-o închisoare de maximă siguranţă din Colorado pentru conducerea cartelului Sinaloa.

Ovidio Guzmán este unul dintre cei patru copii pe care El Chapo i-a avut în timpul relaţiei sale cu Griselda López în anii 1980 şi 1990. Cel mai mare dintre ei, Edgar, a fost ucis într-un schimb de focuri al cartelului în 2008.

El Chapo mai are şi alţi copii din căsătoria sa anterioară şi din relaţia ulterioară cu Coronel.

Guzmán, cunoscut şi sub numele de „El Ratón” (Şoarecele), a fost arestat în afara oraşului Culiacán în urma unei operaţiuni de supraveghere de şase luni.

Douăzeci şi nouă de persoane au murit în schimbul de focuri care a urmat, iar membrii cartelului său au incendiat autobuze şi maşini pentru a bloca drumurile de acces şi a împiedica întăririle poliţiei să ajungă în oraş.

Cartelul Sinaloa este o organizaţie criminală transnaţională care, potrivit estimărilor autorităţilor americane de aplicare a legii, a introdus în SUA peste 1.000 de tone de cocaină, marijuana, metamfetamine şi heroină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici