Unul dintre fiii lui Kadhafi este proprietarul unui apartament de lux la Toronto

Saadi Kadhafi, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Kadhafi, deţine un apartament de lux la unul dintre etajele superioare ale unui turn din Toronto, achiziţionat cu mai mult de 1,5 milioane de dolari, relatează presa canadiană.

316 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fiii lui Kadhafi este proprietarul unui apartament de lux la Toronto

Saadi Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul National Post, primul care a publicat această informaţie, subliniază că în pofida ordinului Consiliului de Securitate al ONU de a confisca toate bunurile familiei Kadhafi din străinătate, Saadi Kadhafi figurează pe lista proprietarilor din acest imobil.

El ar fi dobândit apartamentul la 7 mai 2008. La vremea respectivă, el mergea des în Canada, pentru a petrece trei luni pe an, adaugă ziarul.

Întrebat de AFP despre acest caz, Ministerul canadian al Afacerilor Externe a refuzat să facă vreo declaraţie, precizând doar că jandarmeria regală (poliţia federală) trebuie să clarifice acest caz.

Postul public de televiziune canadian CNC a relatat că o organizaţie a Canadienilor de origine libiană a întrebat Guvernul de la Ottawa de ce un bun care teoretic trebuia confiscat şi predat noilor autorităţi libiene este în continuare proprietatea lui Saadi Kadhafi, considerat de ONU un fost comandant al unităţilor militare implicate în reprimarea manifestaţiilor.

Conform National Post, apartamentul nu este ocupat, dar cheltuielile sunt plătite în mod regulat dintr-un cont bancar din Elveţia.

Fiul colonelului Kadhafi se află în prezent în Niger. El ar fi încercat în urmă cu câteva luni să-şi organizeze intrarea cu o identitate falsă în Mexic, unde anumiţi complici ar fi vrut să cumpere proprietăţi pentru el, dar acest proiect a fost descoperit şi dejucat de autorităţile mexicane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici