UPDATE: Patru bărbaţi, condamnaţi pentru atentatele eşuate de la 21 iulie 2005 - Reuters

Patru bărbaţi au fost condamnaţi pentru complot în cazul atentatelor eşuate din iulie 2005 asupra reţelei londoneze de transport în comun, care urmărea o reeditare a atacurilor sinucigaşe de la 7 iulie, soldate cu moartea a 52 de persoane, a anunţat presa britanică, citată de Reuters.

1 afișare

Bărbaţii, musulmani de origine africană, ar fi provocat un carnagiu similar cu cel de la 7 iulie, în cazul în care detonatoarele lor artizanale ar fi funcţionat.

Cei patru, Muktah Said Ibrahim, Yassin Hassan Omar, Ramzi Mohammed şi Hussain Osman au fost găsiţi vinovaţi de complot în vederea comiterii de crime de către Tribunalul Regal din Woolwich, Londra.

Condamnaţii susţin că tentativele lor au fost farse menite să reprezinte un protest faţă de implicarea Marii Britanii în conflictul din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici