Video Uraganul Dean a atins ţărmul Mexicului

Uraganul Dean, de categoria 5, a atins marţi coasta atlantică a Mexicului, la Puerto Bravo, în Peninsula Yucatan, conform serviciului meteorologic mexican, citat de AFP.

1 afișare

"Ochiul uraganului se află în dreptul statului mexican Quintana Roo, unde rafalele de vânt ating viteze cuprinse între 230 şi 325 de kilometri pe oră. Ciclonul se deplasează spre vest cu viteza de 32 de kilometri pe oră", a anunţat un oficial mexican.

Potrivit meteorologilor, uraganul a provocat o maree de 5 metri cu valuri care pot atinge înălţimea de 10 metri. Principala temere a autorităţilor se referă la riscul unor inundaţii în zonele de coastă.

Zona Puerto Bravo este situată la 65 de kilometri est de Chetumal, capitala statului Quintana Roo. În capitală au fost decise interdicţii de circulaţie, iar alimentarea cu electricitate s-a întrerupt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici