Ursula von der Leyen se va întâlni cu Joe Biden. SUA şi UE ar putea impune sancţiuni fără precedent Chinei dacă furnizează armament Rusiei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa la Washington săptămâna viitoare, iar eventuala decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei va fi unul dintre principalele subiecte de pe agenda întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden.

648 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen se va întâlni cu Joe Biden. SUA şi UE ar putea impune sancţiuni fără precedent Chinei dacă furnizează armament Rusiei

Călătoria ei de vinerea viitoare, confirmată de Casa Albă, are loc în contextul în care oficialii UE stau în expectativă faţă de afirmaţia Washingtonului potrivit căreia Beijingul ia în considerare furnizarea de arme Moscovei. Într-o declaraţie a Casei Albe, secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că Biden va discuta cu Ursula von der Leyen despre "munca noastră comună pentru a aborda provocările reprezentate de Republica Populară Chineză".

Se pare că oficialii americani încearcă să solicite aliaţilor apropiaţi să impună sancţiuni fără precedent Chinei, dacă Beijingul oferă sprijin militar Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei, informează POLITICO.

Acest lucru a venit după ce secretarul de Stat american Antony Blinken a declarat că firmele chineze oferă deja "sprijin neletal" Rusiei, noi informaţii sugerând că Beijingul ar putea oferi "sprijin letal".

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că "există instrumente disponibile nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru aliaţii şi partenerii noştri", în cazul în care China ar face demersuri pentru a trimite arme Rusiei.

În Europa, oficialii au intensificat avertismentele care vizează Beijingul. Adresându-se Chinei în faţa legislatorilor germani, cancelarul Olaf Scholz a declarat joi: "Nu furnizaţi arme agresorului Rusia".

Pe lângă China, se aşteaptă ca în timpul vizitei Ursulei von der Leyen la Casa Albă să fie discutate Legea privind reducerea inflaţiei şi probleme mai largi de securitate.

Europa şi SUA sunt în dezacord de luni de zile cu privire la planul istoric al Washingtonului privind subvenţiile, de care Bruxelles-ul se teme că va secătui continentul de investiţii şi de tehnologie verde.

Înainte de Washington, von der Leyen se va deplasa în Canada pentru a se întâlni cu premierul Justin Trudeau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici