Ursula von der Leyen va candida pentru al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen va anunţa că va candida pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene, în cadrul unei reuniuni a partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), care va avea loc luni la Berlin, informează The Guardian.

319 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen va candida pentru al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen va candida pentru al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene

După ce va fi selectată de CDU, ea trebuie să obţină sprijinul altor două partide din cadrul Partidului Popular European (PPE), gruparea de centru-dreapta din Parlamentul European, care include şi partidele aflate la putere în Grecia, Irlanda, Lituania şi Suedia.

Ea trebuie apoi să câştige un vot la Congresul PPE din martie, care va avea loc la Bucureşti, înainte de a se confrunta cu ultimul obstacol în iunie, când începe adevărata negociere pentru posturile de conducere de la Bruxelles.

Potrivit The Guardian, se speculează că şi premierul Estoniei, Kaja Kallas, ar intra în cursa pentru şefia Comisiei Europene, post care va fi supus la vot în luna iunie în perioada 6-9 iunie.

ŞI rolul de şef al diplomaţiei, deţinut în prezent de Josep Borrell, este pus la bătaie, la fel ca şi cel de şef al Consiliului European, care facilitează relaţiile dintre prim-miniştri şi negociază poziţiile, adesea în situaţii dificile, cum ar fi recenta dispută cu Ungaria în legătură cu finanţarea pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici