USGS va folosi Twitter pentru a afla unde se produc cutremure

Institutul american de geofizică USGS va utiliza site-ul de microbloguri Twitter pentru a stabili unde s-au produs cutremure şi cu ce intensitate, a anunţat marţi institutul.

45 afișări
Imaginea articolului USGS va folosi Twitter pentru a afla unde se produc cutremure

USGS va folosi Twitter pentru a afla unde se produc cutremure (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

USGS a lansat un proiect intitulat Twitter Earthquake Detection (TED), care constă în adunarea de mesaje publicate pe Twitter şi care conţin cuvântul "cutremur" şi traducerile lui în diferite limbi, pentru a evalua cum a fost perceput un cutremur chiar la locul unde acesta s-a produs.

"Multe persoane utilizează Twitter pentru a povesti altora ceea ce s-a petrecut în imediata lor apropiere. Deci, după un cutremur, ei povestesc că acesta a avut loc şi descriu ceea ce au trăit", a declarat Paul Earle, un cercetător din cadrul USGS, într-o declaraţie difuzată pe site-ul institutului.

Utilizatorii de Twitter încep să scrie mesaje pe site-ul migrobloguri la câteva secunde după începerea unui cutremur, în timp ce senzorii pot avea nevoie şi de 20 de minute pentru a analiza datele colectate, a subliniat Michelle Guy, un alt om de ştiinţă din cadrul USGS.

"Avem viteza pe de o parte şi precizia pe de altă parte. Analiza mesajelor permite obţinerea unei prime evaluări a ceea ce resimt oamenii, înainte ca informaţiile cantitative să fie disponibile", a adăugat Guy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici