Utilizatori de Twitter din SUA, anchetaţi pentru instigare la asasinarea lui Obama

Agenţii Secret Service anchetează doi utilizatori ai Twitter care, deranjaţi de adoptarea proiectului de reformă în domeniul sănătăţii, au lansat apeluri online pentru asasinarea preşedintelui Barack Obama, relatează ABC News.

15 afișări
Imaginea articolului Utilizatori de Twitter din SUA, anchetaţi pentru instigare la asasinarea lui Obama

Utilizatori de Twitter din SUA, anchetaţi pentru instigare la asasinarea lui Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asasinat! America, am supravieţuit asasinărilor lui Lincoln şi Kennedy. În mod sigur vom trece şi de un glonţ în capul lui Barrack Obama", a scris un utilizator de Twitter care are pseudonimul Solly Forell şi susţine că este un blogger conservator şi un "autentic" afro-american.

Imediat după primul mesaj, Forell a postat un alt mesaj în care încurajează o persoană cu "vederi clare" să îl omoare pe preşedinte.

Agenţii Secret Service investighează orice posibil complot pentru asasinarea preşedintelui. "Suntem conştienţi de aceste comentarii şi desfăşurăm o investigaţie adecvată. Respectăm dreptul la libertatea de expresie, dar în astfel de cazuri avem dreptul şi obligaţia de a pune întrebări şi a afla intenţiile", a comunicat Secret Service.

Un alt utilizator de Twitter care foloseşte pseudonimul THHEE_JAY şi a fost identificat ca Jay Martin a postat mesajul "Ar trebui să fii asasinat!! @Barack Obama".

Martin, un american de culoare, a adăugat: "Dacă aş locui în Washington DC, l-aş împuşca eu însumi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici