Vacanţă scurtată „din motive medicale”: Jean-Claude Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă

Jean-Claude Juncker, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, va fi operat de urgenţă în Luxemburg, pentru extragerea vezicii biliare, anunţă Comisia Europeană.

1774 afișări
Imaginea articolului Vacanţă scurtată „din motive medicale”: Jean-Claude Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă

Jean-Claude Juncker, supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă

„Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să îşi scurteze vacanţa în Austria din motive medicale", a transmis sâmbătă Executivul UE.

Jean-Claude Juncker „a fost transportat în Luxemburg, unde va fi supus urgent unei colecistectomii (extragerea chirurgicală a vezicii biliare)", precizează Comisia Europeană.

Starea de sănătate a lui Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, a generat semne de întrebare în 2018. La summitul NATO de anul trecut, Juncker a fost filmat având dificultăţi să îşi menţină echilibrul, iar Comisia Europeană a explicat că a avut o criză de sciatică, notează agenţia de presă Bloomberg.

Acum câteva zile, Jean-Claude Juncker a afirmat că se va retrage din viaţa politică după încheierea mandatului de preşedinte al Comisiei Europene, conform publicaţiilor Tiroler Tageszeitung şi EUObserver. "Mulţi ani, am lucrat 12, 14 sau 16 ore pe zi". După încheierea mandatului, "nu voi mai fi activ din punct de vedere politic. Voi scrie, voi face plimbări lungi. Nu mă voi mai implica activ în actualele politici, cu excepţia cazului în care observ ceva care să mă preocupe foarte mult", a declarat Jean-Claude Juncker.

Taguri:
ue,
juncker,
operaţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici