Valeriu Streleţ solicită trimiterea de urgenţă a unei misiuni FMI la Chişinău

Valeriu Streleţ, noul premier al Republicii Moldova, a solicitat, vineri, Fondului Monetar Internaţional (FMI) trimiterea de urgenţă a unei misiuni la Chişinău pentru negocierea unui nou acord de împrumut.

183 afișări
Imaginea articolului Valeriu Streleţ solicită trimiterea de urgenţă a unei misiuni FMI la Chişinău

Valeriu Streleţ solicită trimiterea de urgenţă a unei misiuni FMI la Chişinău (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Streleţ a declarat, în prima sa şedinţă de guvern, că a semnat o scrisoare adresată FMI, prin care solicită trimiterea de urgenţă a unei misiuni la Chişinău, pentru negocierea unui nou acord de împrumut pentru Republica Moldova, anunţă Radio Chişinău.

O misiune FMI urma să ajungă la Chişinău la jumătatea lunii iunie, dar vizita a fost anulată din cauza demisiei fostului premier, Chiril Gaburici.

FMI condiţiona atunci reluarea creditării Republicii Moldova de lichidarea celor trei bănci ("Banca de Economii", "Banca Socială" şi "Unibank") implicate în furtul miliardului de dolari din sistemul bancar al ţării.

Consiliul alianţei minoritare de guvernare de la Chişinău (PLDM-PDM) s-a întrunit într-o şedinţă şi a decis exact contrariul – să iniţieze procedura de naţionalizare a "Băncii de Economii". Premierul Chiril Gaburici a încercat să se opună, dar peste câteva zile şi-a anunţat demisia, iar în consecinţă FMI a suspendat negocierile cu Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici