Varianta Omicron îngrijorează America. Biden restricţionează călătoriile spre opt state africane

Noua variantă Omicron descoperită de oamenii de ştiinţă din Africa de Sud a devenit o provocare pentru administraţia prezidenţială americană. Varianta Omicron, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, are mai multe mutaţii îngrijorătoare.

390 afișări
Imaginea articolului Varianta Omicron îngrijorează America. Biden restricţionează călătoriile spre opt state africane

Varianta Omnicron îngrijorează America. Biden restricţionează călătoriile spre opt state africane.


Vinerea trecută, Biden a restricţionat călătoriile spre Africa de Sud şi alte şapte state: Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi.

Încă nu sunt suficiente informaţii despre transmisibilitatea noii variante şi în ce măsură afectează eficacitatea vaccinurilor. Administraţia a adoptat o atitudine proactivă la apariţia variantei Delta care s-a dovedit a fi extrem de contagioasă.

Gradul de anxietate a crescut pentru populaţia americană în condiţile în care celebrarea Zilei Recunoştinţei pe 25 noiembrie  i-a oferit un sentiment liniştitor de întoarcere la normalitate. Administraţia de Securitate a Transporturilor a raportat că 2,3 milioane de pasageri au călătorit numai în  ziua respectivă. 

Între timp, oficialii canadieni din domeniul sănătăţii au confimat duminică primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în Ottawa. Au fost confirmate cazuri şi în Germania şi Regatul Unit. Oficialii britanici au reintrodus obligativitatea purtării măştii în magazine şi transportul public.

Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi  de faptul că Omicron are peste 30 de mutaţii într-o parte a virusului numită proteina spike, o structură pe care coronavirusul o foloseşte pentru a pătrunde în celulele pe care le atacă , creând temeri că ar putea sustrage protecţia oferită de vaccinurile disponibile în prezent în Statele Unite.

Incertitudinea din jurul noii variante a servit ca încă un regres pentru popularitatea administraţiei Biden şi pentru Congresul controlat de democraţi, având în vedere că succesul lor politic la alegerile legislative de anul viitor va depinde în parte de rezolvarea pandemiei. Cifrele sondajelor lui Biden au scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de economie, de creşterea inflaţiei şi de criza lanţului de aprovizionare.

În timp ce încearcă să restabilească încrederea în gestionarea pandemiei de către administraţia sa, cea mai mare provocare a lui Biden ar putea fi cei aproximativ 60 de milioane de adulţi americani nevaccinaţi şi polarizarea politică în privinţa purtării măştii şi vaccinării.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici