Vaticanul spune că embrionii hibrizi sunt "o monstruozitate"

Un prelat de la Vatican a calificat drept "o monstruozitate" faptul că parlamentul britanic a probat utilizarea embrionilor hibrizi, creaţi din integrarea ADN-ului uman în ovule de animale, în scopul efectuării cercetărilor asupra unor maladii grave.

51 afișări
Imaginea articolului Vaticanul spune că embrionii hibrizi sunt "o monstruozitate"

Vaticanul spune că embrionii hibrizi sunt "o monstruozitate"

Monseniorul Elio Sgreccia, preşedinte al Academiei pontificale pentru viaţă, a declarat pentru Radio Vatican că acest tip de cercetări sunt "grave din punct de vedere etic".

"De fiecare dată când bariera om-animal se rupe, consecinţele sunt grave, chiar şi involuntar", a spus acesta.

Sgreccia a mai spus că ipoteza de a găsi tratamente pentru maladii genetice pornind de la cercetările asupra embrionilor hibrizi este "lipsită de temei".

Este vorba de "o minciună mediatică fără suport ştiinţific", a mai spus acesta.

Procedura implică inserarea de ADN uman în ovule de vacă, iepure, porc, oaie sau capră, din care s-a eliminat deja materialul genetic. Embrionii creaţi în urma acestui proces sunt aproape în totalitate "umani", ADN-ul animal fiind în afara nucleului celulei.

Embrionii hibrizi vor fi utilizaţi pentru producerea de celule suşă embrionice care au un mare potenţial în tratarea bolilor. În prezent, celulele suşă embrionice pot fi obţinute din embrioni în stadiu incipient nedoriţi, rămaşi de la tratamentele de fertilizare in vitro. Utilizarea ovulelor de vacă le dă cercetătorilor posibilitatea de a obţine o cantitate mai mare de celule suşă.

Embrionii hibrizi, utilizaţi exclusiv în scopuri ştiinţifice, nu trebuie să se dezvolte mai mult de 14 zile şi nu trebuie implantaţi într-o mamă surogat, potrivit legislaţiei britanice în vigoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici