Venezuela, aliatul Iranului, urmăreşte „evenimentele îngrijorătoare” din Orientul Mijlociu

Guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro urmăreşte „evenimentele îngrijorătoare” din Orientul Mijlociu, a declarat sâmbătă, dar nu a condamnat atacul de represalii al Iranului asupra Israelului din cursul zilei, relatează Reuters.

441 afișări
Imaginea articolului Venezuela, aliatul Iranului, urmăreşte „evenimentele îngrijorătoare” din Orientul Mijlociu

Sursa foto: iStock

Venezuela este un aliat al Iranului, al Rusiei şi al Chinei. Comunicarea sa cu Statele Unite s-a îmbunătăţit oarecum în ultimii doi ani, deoarece guvernul lui Maduro a promis SUA că va permite o mai mare participare a opoziţiei politice la viitoarele alegeri.

Pacea în Orientul Mijlociu nu poate fi garantată decât după restabilirea justiţiei şi a dreptului internaţional, a declarat ministrul venezuelean de externe, Yvan Gil, într-o declaraţie pe site-ul de socializare X, adăugând că acest lucru se referă în principal la poporul şi statul palestinian.

„Ca urmare a genocidului din Palestina şi a iraţionalităţii regimului israelian, precum şi a inacţiunii Naţiunilor Unite, situaţia de instabilitate din regiune s-a agravat dramatic în ultimele săptămâni”, se arată în declaraţie.

„Venezuela pledează pentru construirea păcii cu dreptate, aşa cum doresc majoritatea ţărilor din lume”.

Vineri, oficiali de la Casa Albă au confirmat că delegaţi ai preşedintelui american Joe Biden s-au întâlnit în secret cu reprezentanţi ai guvernului Maduro în Mexic în această săptămână.

Statele Unite au ridicat temporar sancţiunile impuse industriei petroliere venezuelene ca urmare a unui acord pentru a oferi opoziţiei o mai mare participare la alegerile din acest an.

Aceasta va decide până la 18 aprilie dacă va reimpune sancţiunile ca răspuns la ceea ce consideră că Maduro nu şi-a respectat angajamentul faţă de acordul privind alegerile.

Majoritatea celorlalte ţări din regiune au condamnat atacurile iraniene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici