Verhofstadt, raportorul PE privind Brexit: Marea Britanie poate rămâne în UE, însă în condiţii mai puţin favorabile ca acum. La fel ca în Alice în Ţara Minunilor, nu toate uşile sunt la fel

Marea Britanie se poate răzgândi şi să rămână în Uniunea Europeană, dar nu ar trebui să se aştepte la condiţii la fel de favorabile precum cele din prezent, afirmă Guy Verhofstadt, raportorul Parlamentului European privind Brexit. El a făcut referire la derogările de care se bucură Regatul Unit în UE.

2679 afișări
Imaginea articolului Verhofstadt, raportorul PE privind Brexit: Marea Britanie poate rămâne în UE, însă în condiţii mai puţin favorabile ca acum. La fel ca în Alice în Ţara Minunilor, nu toate uşile sunt la fel

Verhofstadt, raportorul PE privind Brexit: Marea Britanie poate rămâne în UE, însă în condiţii mai puţin favorabile ca acum. La fel ca în Alice în Ţara Minunilor, nu toate uşile sunt la fel

"Ieri (marţi, n.red), Emmanuel Macron, noul preşedinte francez, a vorbit despre o uşă deschisă. Dacă Marea Britanie se răzgândeşte, va găsi o uşă deschisă", a declarat oficialul european, citat de agenţia de ştiri Reuters.

"Sunt de acord. Dar la fel ca Alice în Ţara Minunilor, nu toate uşile sunt la fel. Va fi o uşă nouă, cu o Europă nouă, o Europă fără rabaturi, fără complexităţi, cu puteri reale şi unitate", a adăugat fostul premier belgian.

Verhofstadt este un adept al unei integrări mai profunde a ţărilor europene şi un critic al sistemului preferenţial de care se bucură Marea Britanie, care primeşte înapoi aproape jumătate din contribuţiile la bugetul UE şi se bucură de derogări de la mai multe regulamente ale Uniunii Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici