Verzii din PE cer statelor UE să faciliteze acordarea de vize membrilor opoziţiei iraniene

Verzii din Parlamentul European, sprijiniţi de organizaţiile pentru apărara drepturilor omului, au cerut marţi statelor membre ale Uniunii Europene să faciliteze acordarea de vize oponenţilor politici care încearcă să părăsească Iranul.

26 afișări
Imaginea articolului Verzii din PE cer statelor UE să faciliteze acordarea de vize membrilor opoziţiei iraniene

Verzii din PE cer statelor UE să faciliteze acordarea de vize membrilor opoziţiei iraniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cerem statelor membre ale Uniunii Europene să elibereze vize militanţilor politici care trebuie să părăsească Iranul", a declarat marţi eurodeputatul ecologist Barbara Lochbihler, într-o conferinţă de presă.

"Pentru moment, numai Irlanda şi Spania fac eforturi", a apreciat aceasta. "Plecarea oamenilor, aceasta nu rezolvă problemele ţării. Aceasta ajută numai la salvarea câtorva vieţi", a continuat aceasta, însoţită de un grup de experţi.

Drewery Dike, din cadrul Amnesty International, a evocat situaţia a doi jurnalişti care au fost arestaţi recent, Mehra Rahimi şi Kuhyar Gudarzi. "Trebuie să terminăm cu aceste practici ale miliţiilor fără uniforme care arestează oamenii în plină noapte. Dorim ca persoanele arestate să aibă dreptul la un avocat, din momentul arestării lor", a insistat acesta.

"Lupta lor este emblematică pentru represiunea masivă care se desfăşoară în Iran", a adăugat Aidan White, din cadrul Federaţiei internaţionale a jurnaliştilor.

Jaap Wienen, din cadrul Confederaţiei internaţionale a sindicatelor, a evocat soarta lui Farzad Kamangar, condamnat la moarte, care aşteaptă să fie executat. "Nu i se reproşează nimic mai mult decât că este inamicul lui Dumnezeu. Problema este că el este un membru al sindicatului profesorilor, iar sindicatele profesorilor organizează greve pentru a-şi primi salariile", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici