"Vestul nu poate opri Iranul să fabrice arme nucleare", ameninţă Khamenei

  • Ayatollahul Khamenei ameninţă că Iranul are capacitatea de a fabrica arme nucleare de neoprit.
  • Negocierile dintre Iran şi puterile mondiale pentru a salva acordul nuclear din 2015 sunt în impas.
  • Khamenei a spus că singura soluţie este ca SUA să se întoarcă la acord şi să îşi îndeplinească obligaţiile.
4061 afișări
Imaginea articolului "Vestul nu poate opri Iranul să fabrice arme nucleare", ameninţă Khamenei

Hepta

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Occidentul nu poate opri Teheranul să-şi dezvolte arme nucleare.

El spune că America nu are nicio autoritate să-l oprească.

Vorbind duminică în timpul unui tur al proiectului nuclear al Iranului, Khamenei a spus: „Pe baza idealurilor noastre islamice, nu vrem arme nucleare”, potrivit The Jerusalem Post.

„Dar dacă nu ar fi cazul, ei nu ne-ar putea împiedica să facem acest lucru, la fel cum nu ar putea împiedica progresele noastre nucleare de până acum”, a adăugat el.

Declaraţiile lui Khamenei vin în contextul în care negocierile dintre Iran şi puterile mondiale pentru a salva acordul nuclear realizat de administraţia Obama din 2015 sunt în impas.

SUA s-au retras din acord în 2018 sub administraţia Trump şi au reintrodus sancţiuni dure împotriva Iranului.

Administraţia Biden a declarat că este dispusă să se întoarcă la acord dacă Iranul revine la respectarea angajamentelor sale, transmite Fox News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici