Vezi aici situaţia traficului aerian în Europa şi pe alte continente

Traficul aerian a fost perturbat marţi, în Europa, şi pe alte continente, pentru a şasea zi consecutiv, din cauza norului de cenuşă vulcanică din Islanda.

38 afișări
Imaginea articolului Vezi aici situaţia traficului aerian în Europa şi pe alte continente

Vezi aici situaţia traficului aerian în Europa şi pe alte continente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia europeană pentru navigaţie aeriană, Eurocontrol, a revizuit în scădere previziunile cu privire la zborurile din Europa pentru această zi: numai 13.000 de zboruri au fost operate marţi în spaţiul aerian european, respectiv puţin sub jumătate din zborurile programate într-o zi normală pe continent.

Marţi, la ora 17.50 GMT (20.50 ora României) situaţia era următoarea:

AUSTRIA: Spaţiul aerian a fost deschis luni la ora 3.00 GMT (6.00, ora României).

BELGIA: Reluare parţială a traficului aerian marţi, doar aterizările fiind permise începând cu ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

BULGARIA: Spaţiul aerian a fost redeschis în totalitate de luni.

CANADA: Nouă curse aeriene interne au fost anulate luni în Canada, primele perturbări directe din America de Nord.

CEHIA: Spaţiul aerian ceh va fi deschis până miercuri, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României).

CHINA: Air China, a doua companie naţională chineză, a anunţat reluarea unor zboruri către capitalele europene.

DANEMARCA: Aeroporturile vor fi închise până miercuri la ora 00.00 GMT (3.00 ora României), dar spaţiul aerian danez rămâne deschis la peste 6.000 de metri altutidne, cu excepţia sudului Groenlandei.

EGIPT: Zeci de zboruri cu plecare din Egipt au fost anulate, fiind afectaţi mii de turişti.

ELVEŢIA: Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis marţi la ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

ESTONIA: Spaţiul aerian eston a fost redeschis parţial marţi, aeroportul din Tallinn fiind deschis până la ora 19.00 GMT (21.00 ora României).

FINLANDA: Aeroporturile finlandeze vor rămâne închise până miercuri, ora 06.00 GMT (09.00 ora României), dar autorităţile studiază posibilitatea de a deschide traficului internaţional spaţiul aerian la altitudine mare.

FRANŢA: Primele avioane au decolat marţi la ora 6.00 GMT (9.00, ora României) de pe aeroporturile din Paris, urmând să fie asigurate 30% din cursele naţionale şi internaţionale.

GERMANIA: Închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până miercuri, la ora 00.00 GMT (03.00, ora României). Traficul a fost reluat parţial graţie unei autorizaţii excepţionale de zbor supravegheate.

IRLANDA: Spaţiul aerian este închis până marţi la ora 12.00 GMT (15.00, ora României).

ISLANDA: În Islanda nu sunt probleme foarte mari, ţinând cont de direcţia vântului.

ITALIA: Spaţiul aerian din nordul Italiei a fost redeschis marţi la ora 6.00 GMT (9.00 ora României).

LETONIA: Spaţiul aerian al Letoniei a fost redeschis marţi la ora 6.00 GMT (9.00 ora României).

LITUANIA şi-a redeschis spaţiul aerian de duminică.

LUXEMBURG: Reluarea traficului aerian marţi, cu plecare din Luxemburg.

MAREA BRITANIE: Traficul a fost reluat progresiv marţi dimineaţă în Scoţia şi în nordul Angliei, dar închiderea spaţiului aerian a fost menţinută până miercuri dimineaţa în restul Marii Britanii.

NORVEGIA: Întregul spaţiu aerian a fost redeschis până cel puţin marţi, la ora 18.00 GMT (21.00 ora României).

OLANDA: Spaţiul aerian olandez rămâne deschis, dar nu pentru toate zborurile. Peste 30 de curse intercontinentale ale KLM erau aşteptate marţi pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.

POLONIA: Aeroporturile sunt închise, fiind autorizate zborurile în spaţiul aerian polonez, cu excepţia zonei de nord.

ROMÂNIA: Spaţiul aerian a fost redeschis luni la ora 18.00 GMT (21.00 ora României).

RUSIA: Spaţiul aerian este deschis.

SERBIA, MUNTENEGRU şi CROAŢIA menţin spaţiile aeriene deschise.

SLOVACIA: Deschiderea spaţiului aerian este prelungită până cel puţin miercuri, ora 00.00 GMT (03.00 ora României).

SLOVENIA: Spaţiul aerian a fost redeschis luni la ora 4.00 GMT (7.00 ora României).

SPANIA: Toate aeroporturile au fost deschise luni dimineaţă. Guvernul a propus aeroporturile sale drept platformă pentru a le permite pasagerilor blocaţi să aterizeze pe continentul european. Spania a asigurat începând de luni 160 de zboruri speciale care au servit la aducerea străinilor din arhipelagurile spaniole.

STATELE UNITE: Mai multe zboruri provenind din Europa au aterizat luni la New York, unde îmbarcarea pasagerilor cu destinaţia Paris, Frankfurt, Moscova sau Roma era deschisă marţi.

SUEDIA: Spaţiul aerian a fost redeschis duminică la nord de paralela 62 şi de Söderhamn. Aeroportul Arlanda din Stockholm va fi închis marţi la ora 18.00 GMT (21.00 ora României) până miercuri dimineaţa. Cel din Malmö rămâne închis.

TURCIA: Ultimele restricţii aeriene au fost ridicate luni.

UCRAINA: Majoritatea aeroporturilor ucrainene sunt deschise de duminică, inclusiv cel de la Kiev.

UNGARIA: Întregul spaţiu aerian ungar a fost redeschis marţi la ora 7.30 GMT (10.30 ora României).

UNIUNEA EUROPEANĂ: Niciun aeroport din UE nu se află în zona vizată de interdicţiile de zbor. Interdicţia cuprinde o parte din spaţiul aerian din nordul Marii Britanii şi o parte din cel al Irlandei, dar nu se referă la niciun aeroport din aceste ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici