Vicepremier ucrainean: Coridorul din Marea Neagră funcţionează în ciuda atacului asupra unei nave

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a declarat că un coridor de transport în Marea Neagră funcţionează în ciuda unui atac recent al ruşilor asupra unei nave civile, potrivit Sky News.

98 afișări
Imaginea articolului Vicepremier ucrainean: Coridorul din Marea Neagră funcţionează în ciuda atacului asupra unei nave

Vicepremier ucrainean: Coridorul din Marea Neagră funcţionează în ciuda atacului asupra unei nave

Oleksandr Kubrakov a spus că din momentul deschiderii coridorului 91 de nave au exportat 3,3 milioane de tone de produse agricole şi metalice. Declaraţia apare la o zi după ce oficialii ucraineni au anunţat că o rachetă a ruşilor a avariat o navă civilă sub pavilion liberian în regiunea Odesa din Marea Neagră. Racheta a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor patru.

În iulie, Moscova a renunţat la un acord negociat de ONU care garanta transportul în siguranţă al cerealelor ucrainene prin porturile sale de la Marea Neagră. De atunci, ruşii au bombardat intens infrastructura portuară ucraineană.

În luna august, Ucraina a lansat aşa numitul „coridor de export temporar” pentru a permite continuarea exporturilor agricole prin Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici