Vicepremierul ceh, acuzat că a venit la un meci la Bucureşti cu avionul guvernului

Vicepremierul ceh Alexandr Vondra a cerut ca avionul guvernamental cu care se întorcea marţi de la Sofia să facă o escală la Bucureşti, unde avea loc meciul echipei Slavia Praga.

2 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul ceh, acuzat că a venit la un meci la Bucureşti cu avionul guvernului

Vicepremierul ceh, acuzat că a venit la un meci la Bucureşti cu avionul guvernului

Vondra, membru al partidului de guvernământ Civic-Democrat (ODS), susţine că a avut două întâlniri importante cu oameni politici la Bucureşti, planificate cu o săptămână înainte, şi că a mers la meci numai după întrevederi, afirmă cotidianul Lidove noviny, citat de pagina electronică a agenţiei CTK.

Totuşi, site-ul oficial al Guvernului ceh nu indică existenţa unor astfel de întâlniri la Bucureşti, afirmă Lidove noviny.

Militarii de la baza Kbely din Praga, care asigură transportul aerian pentru guvern, au afirmat că au aflat despre zborul la Bucureşti când se aflau la Sofia, adaugă ziarul ceh.

"Am zburat la Bucureşti după întâlnirea de la Sofia a premierilor din ţările Iniţiativei Central-Europene, marţi, la ora 16.00. La Bucureşti era planificată o întâlnire cu comisarul guvernamental pentru pregătirea summitului NATO, care va avea loc la Bucureşti, în aprilie 2008", a declarat Vondra pentru Lidove noviny, adăugând că a discutat şi cu liderul celui mai important partid din Parlamentul României.

Ambasadorul ceh la Bucureşti, Petr Pokladal, a declarat că prezenţa lui Vondra la meciul de fotbal a fost stabilită în ultimul moment.

Echipa cehă Slavia Praga a jucat, marţi, la Bucureşti, un meci în grupele Ligii Campionilor.

Premierul Mirek Topolanek (ODS) a fost criticat recent pentru o vacanţă la schi la Innsbruck, în Austria, unde avionul guvernamental a făcut escală la revenirea dintr-o vizită oficială în Bulgaria. Conform declaraţiei oficiale a guvernului, avionul a efectuat o oprire intermediară la Innsbruck deoarece Topolanek intenţiona să discute subiecte importante cu ambasadorul ceh în Austria, Jan Koukal.

Săptămânalul Tyden afirmă însă că Jan Koukal s-ar fi putut întâlni mai degrabă la Praga cu Topolanek, deoarece Viena se află mult mai aproape de Praga decât de Innsbruck. Mai mult, Koukal a plecat la Praga în scurt timp, pentru o altă serie de discuţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici