VIDEO. Imaginile surprinse de camerele video ale poliţiştilor care l-au arestat pe George Floyd

O instanţă din Minnesota investighează modul în care publicaţia britanică Daily Mail a obţinut imaginile surprinse de camerele video ale poliţiştilor care l-au arestat pe George Floyd cu câteva minute înainte de moartea sa.

3178 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Imaginile surprinse de camerele video ale poliţiştilor care l-au arestat pe George Floyd

Imagini surprinse de camerele video ale poliţiştilor care l-au arestat pe George Floyd au fost publicate de presa britanică

Daily Mail a publicat, luni, părţi din filmările realizate de camerele a doi dintre poliţiştii implicaţi în arestarea lui Floyd pe 25 mai.

Un judecător al comitatului Hennepin, le-a permis, luna trecută, jurnaliştilor şi membrilor publicului să vizualizeze filmările, dar până în prezent nu s-a permis publicarea acestora, scrie The Associated Press.

Daily Mail scrie că imaginile au fost primite pe surse şi au fost filmate de pe un ecran de calculator.

Video-ul surprinde aproximativ 10 minute din filmarea realizată de camera fostului ofiţer Thomas Lane şi aproximativ 18 minute din cea realizată de fostul poliţist J. Kueng.

În imaginile publicate, se poate vedea cum unul dintre poliţişti îl ameninţă pe Floyd cu pistolul, în timp ce bărbatul de culoare îi imploră pe oamenii legii să nu îl împuşte.

Purtătorul de cuvânt al Curţii districtuale din Hennepin, Spenser Bickett, a declarat pentru Star Tribune că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum au ajuns imaginile în posesia publicaţiei britanice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici