VIDEO Măştile şi mănuşile folosite pentru combaterea coronavirusului pot ucide viaţa din mări şi oceane

  • Un scurt videoclip a fost postat de o Organizaţie pentru mediu din Franţa în care se arată măştile şi mănuşile care circulă prin Mare Mediterană.
  • Operaţiunea Curăţarea Mării încercă să cureţe staţiunea Antibes din zona Coasta de Azur, relatează BBC
  • Ei spun că sunt îngroziţi de acestă nouă poluare care se adaugă la cea deja cronică a plasticului
865 afișări
Imaginea articolului VIDEO Măştile şi mănuşile folosite pentru combaterea coronavirusului pot ucide viaţa din mări şi oceane

Măştile şi mănuşile folosite pentru combaterea coronavirusului pot ucide viaţa din mări şi oceane

Grupul spune că situaţia este alarmantă deoarece ţările încep să iasă de sub restricţii, iar oamenii pot merge la plajă respectând regulile de protecţie. Aceste reguli adesea includ prezenţa mănuşilor şi a măştilor. Astfel dacă oamenii nu vor respecta şi regulile prinvind reciclarea elementelor de protecţie se poate ajunge la un dezastru pentru viaţa din mări şi oceane.

"Fiţi atenţi! Este începutul unui nou tip de poaluare", au scris aceştia alături de videoclipul postat.

În cadrul unui proces de curăţare care include şi scufundări ei au găsit alături de recipientele de plastic cu care s-au obişnuit şi măşti şi perechi de măuşi.

Un parlamentar a propus deja un proiect de lege prin care sunt crescute amenzile pentru cei ce aruncă măştile şi mănuşile în alte locuri decât cele destinate acestui scop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici