Viktor Orban: Cooperarea cu etnicii maghiari este benefică pentru toţi locuitorii din Bazinul Carpatic

Cooperarea cu etnicii maghiari este benefică pentru toţi locuitorii din Bazinul Carpatic, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unui eveniment organizat la Oradea, relatează agenţia MTI.

935 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Cooperarea cu etnicii maghiari este benefică pentru toţi locuitorii din Bazinul Carpatic

Viktor Orban: Cooperarea cu etnicii maghiari este benefică pentru toţi locuitorii din Bazinul Carpatic

Orban a participat la ceremonia de deschidere a noului an academic la Universitatea Creştină Partium din Oradea şi a precizat că progresele înregistrate privind consolidarea comunităţii ungare contribuie la pacea şi prosperitatea celor care trăiesc în Bazinul Carpatic.

"Suntem gata să cooperăm şi cei care cooperează cu noi vor beneficia; de fapt, vor beneficia imediat. Slovenii, slovacii, sârbii şi ungurii înregistrează progrese prin întărirea reciprocă şi sper că şi România va porni într-o zi pe această cale", a spus Viktor Orban.

Premierul ungar consideră că aceste evoluţii se datorează "faptului că am reuşit să transformăm Ungaria într-un stat central puternic şi respectat în Europa".

Orban a enumerat dubla cetăţenie, extinderea oportunităţilor de învăţământ, "consolidarea centrelor puterii intelectuale ungare" ca fiind "primele semne ale unei epoci maghiare în creştere".

"Astăzi, în tot Bazinul Carpatic, există programe economice care vă permit să rămâneţi şi să trăiţi în patria voastră. Astăzi, tot ce putem spune este că temelia pe care maghiarii din patria-mamă şi voi cei din Transilvania îşi pot construi viitorul se extinde cu fiecare zi care trece", a mai spus şeful guvernului de la Budapesta.

Viktor Orban a anunţat că Ungaria îşi va extinde susţinerea pentru Universitatea Creştină Partium din Oradea.

"Va exista un viitor pentru Ungaria în Bazinul Carpatic doar dacă tinerii aflaţi în slujba ţării vor fi decişi şi pregătiţi. Viitorul Ungariei este modelat de acei tineri care sunt suficient de curajoşi să aleagă familia, comunitatea, naţiunea şi valorile europene tradiţionale şi dovedite, în detrimentul direcţiilor la modă care aliniază totul într-o singură masă uniformă", a spus Orban.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici