Viktor Orbán participă la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

Premierul ungar Viktor Orbán a mers sâmbătă la Moscova pentru a aduce un omagiu la funeraliile fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov.

719 afișări
Imaginea articolului Viktor Orbán participă la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

Orbán Viktor, Facebook

Fostul şef de stat şi şef de partid rus va fi înmormântat în cimitirul Novodeviciy din Moscova.

Înmormântarea va fi precedată de o ceremonie publică în sala de coloane a Casei Sindicatelor din Moscova.

Din delegaţia ungară vor face parte politicianul Fidesz Tamás Deutsch, istoricul Mária Schmidt, directorul politic Balázs Orbán şi avocatul şi politicianul Imre Kónya, conform MTI.

Reuters scrie că nu reprezintă o surpriză faptul că Putin i-a refuzat lui Gorbaciov onorurile depline ale statului şi a declarat că programul său nu îi permite să participe la funeralii.

De altfel, numeroşi şefi de stat şi de guvern occidentali care ar fi trebuit să participe în mod normal vor fi absenţi sâmbătă, ţinuţi la distanţă de prăpastia în relaţiile dintre Moscova şi Occident deschisă de decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie.

Mihail Gorbaciov, primul şi ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice, a murit la 30 august, la vârsta de 91 de ani, după o lungă şi gravă boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici