FOTO Revoltă în Albania, din cauza demolării Teatrului naţional. Protestatari: „E un atac la democraţie şi libertate. Suntem în dictatură"

  • Autorităţile albaneze au început duminică demolarea clădirii Teatrului naţional din Tirana, după evacuarea a zeci de actori şi activişti care contestă decizia
  • Protestatar: „Nu mai este vorba despre demolarea teatrului, ci de erodarea democraţiei şi a libertăţii. Suntem în dictatură"
1074 afișări
Imaginea articolului FOTO Revoltă în Albania, din cauza demolării Teatrului naţional. Protestatari: „E un atac la democraţie şi libertate. Suntem în dictatură"

FOTO Violenţe în Albania, din cauza demolării clădirii Teatrului naţional. Protestatari: „E un atac la democraţie şi libertate. Suntem în dictatură"

Autorităţile albaneze au început duminică demolarea clădirii Teatrului naţional din Tirana, după evacuarea a zeci de actori şi activişti care contestă decizia, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

De peste doi ani, actori, activişti şi membri ai opoziţiei contestă planurile Guvernului socialist condus de premierul Edi Rama de construire a unui nou teatru, argumentând că imobilul făcea parte din patrimoniul Albaniei.

Numeroşi agenţi de poliţie au fost mobilizaţi duminică dimineaţă şi i-au evacuat pe membrii Alianţei pentru Apărarea Teatrului folosind gaze lacrimogene. Imediat după evacuarea protetatarilor, excavatoarele au început demolarea clădirii construite în anul 1939 şi transformată în teatru în 1945.
 

"Nu mai este vorba de demolarea teatrului, ci de erodarea democraţiei şi a libertăţii. Suntem în dictatură", a declarat un activist.

Premierul Edi Rama susţine că imobilul era avariat şi necesita modernizare. "Aceşti oameni se opun oricărui proiect din Tirana. Nu vor dezvoltare, dar nu pot bloca Tirana", a argumentat premierul Albaniei.

Protestatarii au fost implicaţi în violenţe cu agenţii de poliţie. Un poliţist a fost rănit în incidente, iar 37 de manifestanţi au fost reţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici