Violenţele au luat amploare la graniţa dintre Belarus şi Polonia. Migranţii forţează intrarea în UE, polonezii răspund cu tunuri cu apă

Violenţe la graniţa din Polonia şi Belarus. Migranţii disperaţi să intre în Uniunea Europeană au aruncat cu pietre în poliţiştii polonezi de frontieră care au răspuns cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

13709 afișări

Autorităţile poloneze şi bieloruse s-au acuzat reciproc pentru creşterea tensiunilor de la graniţă, unde mii de oameni încercă să intre în UE.

Poliţia de frontieră poloneză a declarat marţi că migranţii care au forţat punctul de trecere de la Kuźnica-Bruzgi se comportă „agresiv”, aruncând cu pietre şi diverse obiecte în serviciile poloneze.

„Pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei, au fost folosite tunuri cu apă împotriva străinilor agresivi”, au trasmis autorităţile poloneze.

Ministerul polonez al Apărării a distribuit pe Twitter imagini în care ofiţerii şi soldaţii polonezi formau un zid de scuturi în faţa obiectelor aruncate de peste gardul de sârmă ghimpată, descriind scena ca un „atac al migranţilor”.

Ministerul a acuzat, de asemenea, serviciile din Belarus că i-au echipat pe migranţi.

„Luptăm pentru a rămâne în viaţă”, a declarat pentru CNN un bărbat aflat la graniţa dintre bealrus şi Uniunea Europeană.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, extinderea scopului sancţiunilor impuse regimului din Belarus, acuzat că facilitează în scopuri politice tranzitul imigranţilor spre spaţiul Uniunii Europene.

Ambasadorii ţărilor UE stabiliseră, săptămâna trecută, că acţiunile regimului de la Minsk, acuzat că facilitează tranzitul imigranţilor clandestini spre frontierele Uniunii Europene, pot fi considerate o formă de "atac hibrid", conform unor diplomaţi de la Bruxelles. Administraţia Aleksandr Lukaşenko a respins acuzaţiile, afirmând că de fapt Belarusul este victima unui "atac hibrid".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici