Vitali Kliciko renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. El îl va susţine pe miliardarul Poroşenko

Fostul campion la box Vitali Kliciko, unul dintre liderii mişcării proeuropene din Ucraina, a anunţat sâmbătă că renunţă la a se prezenta la alegerile prezidenţiale din 25 mai şi îl va sprijini pe miliardarul Petro Poroşenko.

822 afișări
Imaginea articolului Vitali Kliciko renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. El îl va susţine pe miliardarul Poroşenko

Vitali Kliciko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele democratice trebuie să prezinte un candidat unic. Acesta trebuie să fie un candidat care dispune de o susţinere mai largă", a declarat Kliciko în cadrul Congresului partidului său la Kiev, adăugând că va candida pentru primăria capitalei ucrainene.

"Astăzi acest candidat, în opinia mea, este Petro Poroşenko. Propun să îl susţinem pe Petro Poroşenko drept candidat unic al forţelor democratice la alegerile prezidenţiale", a adăugat el.

Membrii partidului său trebuie să valideze această alegere în cursul zilei printr-un vot.

Boxerul în vârstă de 42 de ani, unul dintre cei trei lideri ai mişcării de contestare proeuropene care a condus la destituirea lui Viktor Ianukovici, a declarat că vrea să se prezinte la alegerile prezidenţiale, dar el a fost devansat în sondaje de Poroşenko, un om de afaceri care apare ca o personalitate de compromis.

Acesta din urmă a fost ministru de Externe în perioada 2009-2010, în timpul preşedinţiei lui Viktor Iuşcenko, apoi ministru al Economiei din martie până în noiembrie 2012 în timpul preşedintelui Ianukovici.

În vârstă de 48 de ani, Petro Poroşenko, a cărui avere este estimată de revista Forbes la 1,6 miliarde de dolari şi al cărui imperiu se întinde de la ciocolată la presă, şi-a oficializat candidatura vineri seara. El a promis să creeze o "nouă amată, modernă şi eficientă, care să apere suveranitatea şi integritatea statului".

Un sondaj apărut în această săptămână îl credita cu 24,9 la sută din voturi, faţă de 8,9 la sută Kliciko şi 8,2 la sută fostul premier Iulia Timoşenko, care şi-a anunţat candidatura joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici