VIDEO  Vizită importantă: preşedintele chinez a ajuns la Moscova / Xi Jinping, câtre Putin: Rusia şi China au „obiective similare” / Se ştie meniul de la dineul oficial

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, îl primeşte la Moscova pe preşedintele Chinei, Xi Jinping. Liderul chinez a ajuns luni în captala Rusiei într-o vizită deosebit de importantă pentru diplomaţia mondială.

5464 afișări
Imaginea articolului Vizită importantă: preşedintele chinez a ajuns la Moscova / Xi Jinping, câtre Putin: Rusia şi China au „obiective similare” / Se ştie meniul de la dineul oficial

Vizită importantă: preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns la Moscova

UPDATE 20:00 Prăjitura Pavlova pentru Xi, la dineul oficial

UPDATE 18:00 Complimente între Putin şi Xi

UPDATE 16:20 Putin, către Xi: întâlnire simbolică

„Sunt convins că sub conducerea dumneavoastră, China va face paşi suplimentari în dezvoltarea sa şi va atinge obiectivele stabilite. Este simbolic faptul că acum 10 ani ne-am întâlnit aici ca prima noastră vizită în calitate de şef al statului chinez, de atunci s-au făcut paşi substanţiali înainte în dezvoltarea relaţiei noastre”, sunt primele cuvinte ale preşedintelui rus Vladimir Putin, la întâlnirea sa cu preşedintele chinez Xi. „Ne uităm cu interes la propunerile Chinei de a rezolva criza din Ucraina”, a spus Putin.

UPDATE 16:00 Întâlnirea Putin-Xi a început la Kremlin

La Kremlin a început o întâlnire informală faţă în faţă între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping, a anunţat agenţia Ria Novosti. Discuţiile vor continua în timpul unei cine de lucru.

UPDATE 15:40 Lituania: Xi vizitează acum un criminal de război

„Vizitarea unui criminal de război aruncă o lumină diferită asupra situaţiei. Cred că Xi Jinping crede că a fost înşelat înainte de război, cu acordul semnat între Rusia şi China, a fost înşelat în legătură cu războiul, iar acum înţelege că este târât în ​​război fără prea mult loc pentru el şi asta nu este o situaţie ideală”, a declarat Gabrielius Landsbergis, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, sosind la Bruxelles pentru Consiliul Afaceri Externe-Apărare.

UPDATE 12:30 Xi Jinping, pe aeroportul din Moscova: Rusia şi China sunt "buni vecini şi parteneri de încredere" 

China şi Rusia sunt vecini buni şi parteneri de încredere, a declarat Xi Jinping la sosirea sa la Moscova, în cadrul unei vizite de stat, relatează agenţia de presă TASS.

China este pregătită, împreună cu Rusia, să păzească ordinea mondială bazată pe dreptul internaţional, a adăugat liderul de la Beijing.

Preşedintele chinez se aşteaptă ca vizita în Rusia să dea un nou impuls dezvoltării relaţiilor ruso-chineze şi a cooperării strategice.

UPDATE: Putin îi va oferi "clarificări" lui Xi cu privire la invazia din Ucraina

Kremlinul a declarat că Putin îi va oferi preşedintelui chinez Xi Jinping "clarificări" cu privire la punctul de vedere al Rusiei asupra conflictului în timpul vizitei de stat a lui Xi în Rusia, care începe luni.

În timpul unei convorbiri cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri vor discuta despre planul de pace al Chinei.

Xi a declarat că propunerea Beijingului privind modul în care se poate ajunge la un acord în Ucraina reflectă opiniile globale şi serveşte la neutralizarea consecinţelor crizei, dar a recunoscut că s-ar putea să nu fie uşor.

"Problemele complexe nu au soluţii simple", a scris Xi Jinping într-un articol publicat în cotidianul rus Rossiiskaya Gazeta.

Ştirea iniţială: Vizita în Rusia va ţine până miercuri. Potrivit analiştilor, preşedintele rus Vladimir Putin se aşteaptă ca preşedintele chinez Xi Jinping să îşi arate solidaritatea împotriva hegemoniei occidentale în urma discuţiilor care vor avea loc la Moscova.

De asemenea, specialiştii cred că Xi va prezenta China ca un pacificator global care intenţionează să medieze un sfârşit al războiului din Ucraina.

Xi va fi primul lider mondial care îi va strânge mâna lui Putin de când Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele liderului rus în legătură cu deportarea copiilor ucraineni în Rusia de la începutul războiului. Moscova respinge acuzaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici