Meniul de la cina Putin-Xi Jinping: doar „bucătărie tradiţională rusă”

După o întâlnire informală cu Putin, pentru şeful Chinei a urmat o cină de lucru constând din şase feluri de mâncare, la Kremlin: aperitive de peşte, crêpe ruseşti făcute cu prepeliţă şi ciuperci, supe de peşte şi sorbet de rodie.

2213 afișări
Imaginea articolului Meniul de la cina Putin-Xi Jinping: doar „bucătărie tradiţională rusă”

Şase feluri, aperitive de peşte, crêpe ruseşti făcute cu prepeliţă şi ciuperci, supă de peşte, somon alb siberian şi sorbet de rodie. Acesta este meniul de la dineul oficial al lui Xi Jinping şi Vladimir Putin, aşa cum susţin surse jurnalistice ruse. Cina va avea loc la Kremlin, Moscova.

Primul fel va fi fie peşte şi legume, fie căprioară cu sos de cireşe. Desertul este prajitura Pavlova, pe bază de bezea, umplută cu frişcă şi fructe proaspete, un desert care s-a născut departe de Rusia, în Australia şi în Noua Zeelandă, ca un omagiu adus dansatoarei ruse Anna Pavlova, aflată în turneu în acele ţări, la începutul secolului al XX-lea.

Vinurile provin de la moşia Divnomorskoie, care se află lângă palatul lui Putin din Gelendzhik.

Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a promis „bucătărie tradiţională rusă” şi a explicat că Putin are întotdeauna pregătită îngheţată pentru oaspetele său: „Xi o iubeşte”.

Putin l-a primit astăzi pe Xi Jinping, care a sosit la Moscova într-o vizită oficială. În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Kremlin, Putin l-a salutat pe liderul chinez astfel: „Dragă prieten, bun venit în Rusia, la Moscova. Sunt încântat să vă felicit personal pentru realegerea dumneavoastră ca şef al statului chinez. În ultimii ani, China a făcut un salt uriaş înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea. Trezeşte un interes real în întreaga lume şi chiar te invidiem puţin”, a menţionat preşedintele rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici