Vlad Filat este cel mai credibil politician moldovean

Premierul Vlad Filat este pe primul loc la capitolul încredere, dintre politicienii din Republica Moldova, în timp ce Partidul Comuniştilor figurează pe primul loc în privinţa intenţiilor de vot, conform unui sondaj de opinie citat de PRO TV Chişinău.

35 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat este cel mai credibil politician moldovean

Vlad Filat este cel mai credibil politician moldovean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La capitolul încrederii în politicieni, premierul Vlad Filat este pe primul loc, cu 18,2 la sută, liderul PLDM fiind urmat de Vladimir Voronin (liderul PCRM), cu 16,7 la sută, Marian Lupu (liderul PDM), cu 10,5 la sută, şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu, cu 4,8 la sută.

Sondajul a fost realizat de IMAS-Inc Chişinău, la comanda Institutului pentru Politici Publice, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova, în perioada 17 octombrie-7 noiembrie.

Potrivit Barometrului Opiniei Publice, prezentat de Institutul pentru Politici Publice, comuniştii (PCRM) sunt creditaţi cu 25,6 la sută din intenţiile de vot, PLDM cu 21,4 la sută, PDM cu 9,9 la sută, iar PLM cu 8,6 la sută. Conform sondajului, AMN se află sub pragul electoral, având doar 0,6 la sută. Treizeci şi unu la sută dintre cetăţeni sunt încă nehotărâţi înaintea scrutinului parlamentar anticipat din 28 noiembrie.

Ţinând cont de rezultatele acestui sondaj, PCRM ar obţine 35 de locuri în viitorul Parlament, PLDM - 30 de locuri, PDM - 19 locuri, iar PLM 17.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici