Vladimir Putin, despre Barack Obama: Cine este el să judece!? Trebuia să se fi făcut judecător

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat criticile omologului său american, Barack Obama, faţă de situaţia din Ucraina, contestând rolul acestuia şi afirmând că, "dacă vrea să îi judece pe alţii, trebuia să se fi făcut judecător".

23767 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, despre Barack Obama: Cine este el să judece!? Trebuia să se fi făcut judecător

Vladimir Putin, despre Barack Obama: Cine este el să judece!? Trebuia să se fi făcut judecător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de un corespondent al NBC News, la Formul economic de la Sankt-Petersburg, cum reacţionează la acuzaţiile lui Barack Obama privind implicarea Moscovei în violenţele din Ucraina, Putin a răspuns: "Cine este el să judece, serios?! Dacă vrea să judece oamenii, de ce nu şi-a găsit un loc de muncă la vreo instanţă judiciară?"

Pe de altă parte, Putin a avut un ton conciliant faţă de situaţia din Ucraina, oferind asigurări că va respecta alegerea ucrainenilor în scrutinul prezidenţial programat duminică.

Însă, atitudinea lui Putin s-a schimbat când a venit vorba de Statele Unite, liderul de la Kremlin acuzând Washingtonul de alimentarea violenţelor în Ucraina şi de agravarea problemelor economice la nivel global.

Conform NBC News, cel puţin 40 de persoane au murit în ultimele 48 de ore în confruntările militare dintre miliţii proruse şi serviciile de securitate, în estul Ucrainei. Washingtonul susţine că violenţele sunt stimulate de Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici