Vladimir Putin: Moscova vrea prelungirea Acordului Noul START privind armamentul nuclear

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Moscova vrea să ajungă la o înţelegere, până la sfârşitul anului, pentru prelungirea Acordului Noul START privind armamentul nuclear, relatează site-ul postului France 24.

598 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Moscova vrea prelungirea Acordului Noul START privind armamentul nuclear

Vladimir Putin: Moscova vrea prelungirea Acordului Noul START privind armamentul nuclear

Liderul de la Kremlin a afirmat că o decizie trebuie luată rapid în cazul acordului care urmează să expire, însă poziţia Washingtonului este încă neclară, relatează Reuters.

"Rusia este pregătită să reînoiască Acordul Noul START cât mai curând posibil, până la sfârşitul acestui an", a declarat Putin.

Recent, Administraţia Vladimir Putin a avertizat că este deja prea târziu pentru Rusia şi Statele Unite să înlocuiască Acordul Noul START, privind controlul armamentului nuclear, care va expira în februarie 2021. Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), prin care Statele Unite şi Rusia limitează numărul ogivelor nucleare, riscă să nu fie prelungit, în contextul în care Administraţia de la Washington deja a anulat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Poziţia oficială a Washingtonului este că preşedintele Donald Trump va decide în 2020 dacă acceptă ori nu prelungirea acordului Noul START. Actualul acord Noul START expiră în februarie 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,
noul start

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici