Vladimir Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc. Suveranul Pontif l-a îndemnat pe preşedintele rus la un "efort sincer" pentru pace în Ucraina

Vaticanul a anunţat, miercuri seara, că Papa Francisc l-a îndemnat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să se angajeze într-un "efort sincer şi vast" pentru a ajunge la pace în estul Ucrainei, afectat de confruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele ucrainene, relatează Associated Press.

557 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc. Suveranul Pontif l-a îndemnat pe preşedintele rus la un "efort sincer" pentru pace în Ucraina

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Putin a fost primit, miercuri după-amiază, la Vatican, de Papa Francisc, delegaţia prezidenţială rusă ajungând la întrevedere cu o întârziere de peste o oră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, Suveranul Pontif şi preşedintele rus au convenit, în cursul unei întrevederi de aproximativ 50 de minute, asupra necesităţii restabilirii unui climat de dialog în Ucraina şi punerii în aplicare a Acordului de Pace de la Minsk, semnat la 12 februarie.

De asemenea, Papa Francisc s-a arătat îngrijorat de soarta minorităţilor creştine din Orientul Mijlociu.

Înaintea întrevederii, Vladimir Putin a vizitat Pavilionul Rusiei de la Expoziţia Universală din Milano şi a avut o întrevedere cu premierul Italiei, Matteo Renzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici