- Home
- Externe
- EREVAN, (24.04.2015, 16:50)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin şi Francois Hollande aduc un omagiu victimelor genocidului armean - VIDEO
Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său francez, Francois Hollande, au adus un omagiu, vineri, la Erevan victimelor masacrului împotriva armenilor comis în urmă cu un secol pe teritoriul Imperiului Otoman.
862 afișări

Putin şi Hollande, printre şefii de stat prezenţi la Yerevan cu ocazia comemorării a 100 de ani de la genocidul armean (Imagine: captură)
"Nu există şi nu poate exista nicio justificare pentru uciderea în masă a unui popor", a declarat Putin în timpul ceremoniei de comemorare, care a avut loc, vineri, în capitala Armeniei.
La rândul său, preşedintele francez şi-a arătat încă o dată compasiunea şi apropierea faţă de poporul armean. "Mă închin în memoria victimelor şi doresc să le spun prietenilor mei armeni că nu vom uita niciodată tragediile pe care poporul vostru le-a îndurat", a declarat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Unul dintre cei mai activi vulcani din lume, aflat în Hawaii, a erupt după o pauză de trei luni
-
Războiul din Ucraina, ziua 105, anul 2. Zelenski, în vizită în regiunea inundată din Herson. Armata ucraineană îşi concentrează eforturile pe salvarea victimelor afectate de distrugerea barajului Kakhovka
-
Salariile din sănătate, asistenţă socială şi apărare, ordine publică şi securitate, majorate
-
Înjunghiere în masă în Franţa: mai multe persoane, inclusiv copii, rănite
Franţa şi Rusia se numără printre cele aproximativ 20 de ţări care au recunoscut genocidul armean, în timp ce Ankara respinge în continuare acest termen. România se numără printre ţările care nu au recunoscut încă genocidul armean.
Mii de persoane, între care numeroşi armeni din diaspora, participă la procesiunea pentru comemorarea victimelor genocidului armean la Monumentul Genocidului Armean din Erevan, în timp ce în întreaga lume au loc manifestări similare.
În apropiere se află Muzeul Genocidului, în care este expusă o colecţie impresionantă de fotografii ce le aminteşte vizitatorilor Holocaustul comis de naziştii german asupra evreilori, declanşat la 25 de ani după genocidul armenilor.
Complexul este străjuit de Muntele Ararat, muntele biblic pe care s-a oprit Arca lui Noe, simbolul naţional al Armeniei.
Pentru cei aproximativ trei milioane de locuitori ai Armeniei, comemorarea este un simbol al unităţii naţionale, în contextul în care până la zece milioane de armeni trăiesc în străinătate.
Armenia afirmă că aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost ucise, însă numărul este disputat de Turcia, care respinge de asemenea folosirea termenului "genocid". Ankara acceptă că au fost comise atrocităţi, dar susţine că nu au existat încercări sistematice de a extermina poporul armean creştin. Turcia afirmă de asemenea că numeroşi turci musulmani au murit în timpul războiului.
Turcia va organiza de asemenea, vineri, o slujbă, premierul Ahmet Davutoglu afirmând că ţara sa va "împărtăşi durerea" armenilor.
Tot vineri, Turcia va organiza ceremonii marcând 100 de ani de la începutul Bătăliei de la Gallipoli. Luptele de acolo au început însă pe 25 aprilie, iar preşedintele armean Serge Sarkisian a acuzat Ankara că "încearcă să distragă atenţia lumii" de la comemorările din Erevan.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe