Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, dicuţie despre implementarea Acordului de la Minsk

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au purtat joi o discuţie telefonică despre implementarea Acordului de pace de la Minsk, relatează agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

2601 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, dicuţie despre implementarea Acordului de la Minsk

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, dicuţie despre implementarea Acordului de la Minsk

Conform unor surse, Vladimir Putin i-a spus lui Poroşenko despre lipsa unor alternative la acordul de la Minsk. Ucraina doreşte implementarea părţii cu privire la securitate din Acord.

Preşedintele Ucrainei a scos în evidenţă importanţa intensificării eforturilor în cadrul Formatului din Normandia, cu scopul de a trimite militari ONU să menţină pacea în partea ocupată din Donbas. Aceasta este o condiţie importantă în implementarea acordului de la Minsk, informează agenţia de presă de stat din Ucraina.

De asemenea, în cadrul convorbirii telefonice, Poroşenko i-a cerut lui Putin eliberarea deţinuţilor politici ucrainieni ţinuţi în închisorile ruseşti şi în teritoriile ocupate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici