Vladimir Putin va monitoriza reconstrucţia satelor distruse de incendii prin camere de supraveghere

Premierul rus, Vladimir Putin, a anunţat că va monitoriza personal desfăşurarea reconstrucţiei satelor distruse de incendiile care au devastat vestul Rusiei, prin camere de supraveghere special instalate în acest scop pe şantiere.

13 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin va monitoriza reconstrucţia satelor distruse de incendii prin camere de supraveghere

Vladimir Putin va monitoriza reconstrucţia satelor distruse de incendii prin camere de supraveghere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am dat, astăzi (marţi), ordin să fie instalate, pe fiecare şantier important, camere de supraveghere, care vor funcţiona 24 de ore din 24", a declarat el, citat de agenţia Interfax, într-o întâlnire cu locuitori din Mohovoie, un sat din apropiere de Moscova, care a fost distrus de indendii.

"Camerele vor transmite imagini în trei locuri, şi anume la sediul Guvernului, la mine acasă şi pe site-ul Guvernului", a declarat el. "Vrem să ne asigurăm că hotărârile luate sunt puse în aplicare şi să controlăm (această) muncă", a declarat premierul rus.

Sectorul construcţiilor din Rusia are reputaţia de a fi unul foarte corupt, iar Putin a promis, săptămâna trecută, că cele aproximativ 2.000 de case distruse de incendii vor fi reconstruite până la venirea iernii.

"Astfel, fiecare cetăţean va putea să vadă, în timp real, ceea ce se întâmplă pe teren", a subliniat Putin. Instalarea unui sistem de supraveghere video "este o misiune dificilă, (pentru că) trebuie pornit de la zero, dar este întru totul realizabilă, cu ajutorul tehnologiei contemporane", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici