Volodimir Zelenski a făcut apel la sprijinul evreilor americani: „Acesta este pur şi simplu un comportament nazist”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut apel luni la sprijinul evreilor americani, făcând o descriere fără menajamente a distrugerii ruseşti în ţara sa, pe care a comparat-o cu armata germană nazistă care mărşăluia prin Europa.

33359 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski a făcut apel la sprijinul evreilor americani: „Acesta este pur şi simplu un comportament nazist”

Volodimir Zelenski a făcut apel la sprijinul evreilor americani: „Acesta este pur şi simplu un comportament nazist”

Acesta este pur şi simplu un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru în alt mod", a declarat Zelenski, la Conferinţa preşedinţilor organizaţiilor evreieşti americane, în timp ce a continuat să facă presiuni pentru mai multe avioane de luptă din partea Occidentului şi pentru o zonă de interdicţie aeriană pe care NATO a respins-o până acum.
 
Zelenskiy a parcurs o listă a oraşelor şi localităţilor despre care a spus că au fost distruse de forţele ruseşti, în timp ce ucrainenii, depăşiţi numeric, luptau cu tot ce aveau, chiar şi atunci când nu aveau arme, potrivit Reuters.
 
Se aruncă sub tancuri - doar ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici", a declarat liderul ucrainean, care este evreu, într-o convorbire cu Zoom.
 
Ruşii nu îi lasă pe oameni să părăsească oraşele şi localităţile pe care le-au atacat, nu permit aducerea de alimente şi apă şi deconectează internetul, televiziunea şi electricitatea, a mai spus el. „Toate acestea s-au întâmplat şi în timpul nazismului", a spus el. 
 
Zelenskiy a declarat că 13 persoane au murit luni după bombardarea unei brutării din Kiev, iar duminică, 50 de copii bolnavi de cancer au fost mutaţi după ce o rachetă a lovit un spital pediatric din oraş.
 
Rusia numeşte campania pe care a lansat-o pe 24 februarie o "operaţiune militară specială" pentru a dezarma Ucraina şi a înlătura liderii pe care îi descrie ca fiind neonazişti. Ucraina şi aliaţii săi numesc acest lucru un pretext pentru o invazie în vederea cuceririi naţiunii de 44 de milioane de locuitori.
 
Amploarea asaltului rusesc asupra ţării sale a fost la fel de neaşteptată şi devastatoare precum au fost atacurile din 11 septembrie 2001 pentru americani, a declarat el.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici